[website bouwen] [website maken] [K.M.A.C. Menen - Welkom]
[K.M.A.C. Menen - Clublid]
[K.MA.C. Menen - Lid BMB-VMBB]
[Motorzegening]
[Ronde van West-Vlaanderen]
[K.M.A.C. Menen - Avondrit]
[]
[K.M.A.C. Menen - Clubkalender]
[K.M.A.C. Menen - Welkom]
[K.M.A.C. Menen - Sfeerbeelden]
[]
[]
[K.M.A.C. Menen - Medailles]
[K.M.A.C. Menen - Geschiedenis]
[K.M.A.C. Menen - Contact]

Telt mee voor:

De 8ste Ronde van West-Vlaanderen gaat gepaard met een klacht van lid Standaert Yves. Hij wil dat auto's niet meer mogen deelnemen aan de "koncentraties". De Ronde gaat door op 23 mei 1968 met inschrijvingen vanaf de zaterdag met kamping op Park ter Walle. De maaltijd heeft plaats op de Zwarteberg in de Wielewaal en voor de prijsuitreiking zit de club goed in de zaal van het stadhuis te Menen.


Er doemen enkele magere jaren op in het motortoerisme. En de M.A.C. Menen organiseert de Ronde van West-Vlaanderen nu in samenwerking met de club uit Geluveld.

  

In het jaar 1961 richt de nieuwe toerismevoorzitter Hemerick Lucien van de motoclub Menen voor het eerst een treffen in. Veel West-Vlaamse clubs waren aanwezig. Zoals Oostende, Geluveld, Leke, Dadizele en tuurlijk ook Menen met veel leden uit het Franse Noorden. Het eerste treffen op 28 mei 1961 was een succes, er werd eten gegeven aan iedere deelnemer in verschillende restaurants op de Grote Markt van Menen.


1967: M.A.C. Menen is dit jaar aan zijn zevende treffen toe die traditioneel op O.L.H. Hemelvaart georganiseerd word. De voorzitter Mr. Meersseman doet een voorstel op de vergadering om de "koncentratie" voortaan de "Ronde van West-Vlaanderen" te noemen.

Geschiedenis Ronde van West-Vlaanderen.

  

1977:De ronde van West-Vlaanderen verloopt volgens planning, en met groot succes, want er waren 420 deelnemers aan de start.


1980: voor de 20ste keer start dit treffen op de Grote Markt. Alle deelnemers krijgen een medaille in kroonvorm, dit ter gelegendheid van het 50 jarig bestaan van de Meense Motoclub.


1984: De samenwerking met de motorclub van Geluveld valt weg, de reden is dat de voorzitter van Geluveld en onze voorzitter het niet meer eens zijn met de organisatieregels.


1988:Secretaris Verhalle Alain, toerismevoorzitter Turf Thierry en voorzitter Hemerick Lucien staan dit jaar in voor de Ronde. 

  

Created by P.C.

Motorclub K.M.A.C. Menen since 1930


Waalvest weergeven op een grotere kaart
Het toerisme trio zegt U welkom te Menen.
1ste Ronde van West-vlaanderen